Forum wędkarskie- wędkarstwo Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Użytkownicy Mapa użytkowników Filmy Wędkarskie Dzienniki wędkarskie Targowisko Wyszukiwarka Album zdjęć  Kontakt 

Ryba smażona z cebulą i marchewką

Hektores 
Czarnów Fishing Team


Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Posty: 1154
Otrzymał 23 piw(a)
Skąd: Kielce


Wysłany: Pią Mar 25, 2011 09:18   Ryba smażona z cebulą i marchewką

Ryba smażona z cebulą i marchewką
Potrzebujemy rybę ,marchewkę , cebule , jajko , mąkę , bułkę tartą, oliwę lub olej ,sól i przyprawy .





marchewkę kroimy w kosteczkę lub ucieramy na tarce

cebule kroimy w kostkę


marchew i cebule dusimy na osobnych patelniach

kiedy się uduszą łączymy je razem

Rybę smażymy tradycyjnie ,obtaczamy w mące potem w jajko i w bułkę tartą


wkładamy ją do warzyw by wszystko sobą przeszło (można włoży do piekarnika w żaroodpornym naczyniu )

można podawać z chlebem lub ziemniakami

Życzę :] smacznego .
_________________

Wystawiono 1 piw(a): Rankinan    » Więcej szczegółów
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Maniek 
Zakochany w Bugu


Pomógł: 21 razy
Wiek: 45
Posty: 935
Otrzymał 299 piw(a)
Skąd: Sobiborski Park Krajobrazowy


Wysłany: Pią Mar 25, 2011 18:08   

Aż mi ślinka pociekła, ale ta ryba to chyba jakaś duża musiała być
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Jarek 


Ulubiona metoda: spinning
Okręg PZW: Nowy Sącz
Pomógł: 70 razy
Wiek: 25
Posty: 1289
Otrzymał 9 piw(a)
Skąd: Nowy Sącz/Kraków


Wysłany: Sob Mar 26, 2011 14:52   

Tu widać, że to chyba filet z jakiejś ryby morskiej, do kupienia w sklepie.
_________________
Moja wędkarska galeria internetowa:..::KLIK::..

...::SPRZĘT SPINNINGOWY::...
Daiwa PowerMesh 2,70m 3-18g + Spro RedArc 10200
Konger Tiger Cross Maxx 2,70m 3-18g
Konger Black Tiger Spin 2,70m 10-35g + Spro BlueArc 9300 ALU
Konger WorldChampion Tango 2,70m 1-10g + Ryobi Zauber 2000
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Hektores 
Czarnów Fishing Team


Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Posty: 1154
Otrzymał 23 piw(a)
Skąd: Kielce


Wysłany: Sob Mar 26, 2011 22:54   

Filet z płastugi ,bo akurat był pod ręką ale przy odrobinie wprawy można zrobić filet z każdej ryby .
Taki filmik z YT jak filetować okonia bez obierania
_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Rankinan 
Rzeka San


Pomógł: 5 razy
Wiek: 22
Posty: 243
Otrzymał 17 piw(a)
Skąd: Radymno


Wysłany: Śro Lut 20, 2013 13:01   

Wygląda fajnie to wszystko, dzisiaj na pewno przygotuję w taki sposób okonie. :figielek:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Rubin67 


Posty: 3
Skąd: Lublin


Wysłany: Czw Kwi 25, 2013 14:03   

smakowicie wyglądają :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

» Wędkarstwo, strona główna » Działy pozostałe » Wędkarskie Kulinaria » Ryba smażona z cebulą i marchewką

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl Forum - GrzegorzM ©

Administracja nie odpowiada za materiały publikowane przez użytkowników. Użytkownik rejestrujac się na forum w pełni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgłaszać do ich autorów.

Ku pamięci Ś.P. Jarogiego

strzalkaMapa Forum