Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
*1 kg leszcza
*sól
*pieprz
*bułka tarta
*jajka
*olej
SPOSÓB WYKONANIA:
Bierzemy 1 kg leszcza i go filetujemy, później nacinamy krzyżykami w stronę od wewnątrz fileta, następnie dodajemy sól, pieprz, maczamy w jajku,bułce tartej i dajemy go na gorący olej!
GOTOWE:
MEGA rarytas bo smakuje super, szczególnie jak rybka jest świeża...aha te ości które zostaną w filecie poprzez te nacięcia robią sie strasznie miękkie i można praktycznie je jeść razem z rybą!!!
Rozgrzewamy grilla,leszcza skrobiemy z łusek i dokładnie czyścimy.Nasmarowujemy i okładamy go ziołami(dokładnie) kropimy sokiem z cytryny i owijamy folią aluminiową.Kładziemy na rozgrzanego grilla i grillujemy zależnie od wielkości leszcza(trzeba będzie co jakiś czas sprawdzać delikatnie czy Leszcz już dobry)!! Bon apetite
dencio poczatkujący spinningowiec - spławik z zamiłowania
Pomógł: 3 razy Wiek: 28 Posty: 108 Skąd: Krapkowice
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 15:32
Oba przepisy wypróbowałem (raczej moja mama) i miodzio...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.