Forum wędkarskie- wędkarstwo Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Użytkownicy Mapa użytkowników Filmy Wędkarskie Dzienniki wędkarskie Targowisko Wyszukiwarka Album zdjęć  Kontakt 

Gotowanie pszenicy

karviz 


Wiek: 29
Posty: 193
Skąd: Gierałtowiec


Wysłany: Sob Maj 22, 2010 21:14   Gotowanie pszenicy

Witajcie!

Chciał bym się dowiedzieć jak i jaką gotować PSZENICE...

Chodzi mi o to ile ją gotować.
Czy może to być pszenica "swojska", tzn. zbierana przez rolników ( mam dostęp to takiej)

Poradźcie mi :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
kroku 
PROSTO.


Pomógł: 15 razy
Posty: 395
Otrzymał 16 piw(a)
Skąd: bieszczady


Wysłany: Sob Maj 22, 2010 21:16   

Tak jak najbardziej w niczym to nie przeszkadza ,zapodaj do garnka jakiegoś wody wlej gotuj do mementu kiedy zobaczysz że pszenica napęczniała i jest miększa znaczy że jest dobra.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
karviz 


Wiek: 29
Posty: 193
Skąd: Gierałtowiec


Wysłany: Sob Maj 22, 2010 21:20   

dzięki za rade, a może jakiegoś aromatu dodawać? czy raczej nie polecacie?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
kroku 
PROSTO.


Pomógł: 15 razy
Posty: 395
Otrzymał 16 piw(a)
Skąd: bieszczady


Wysłany: Sob Maj 22, 2010 21:27   

Zależy czy chcesz na haczyk dawać czy do nęcenia .W moim wykonaniu to daje zanęty formuje w kule pszenica dobrze skleja i taką nęcę bo sama pszenica spływa do brzegu podczas fali .
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
karviz 


Wiek: 29
Posty: 193
Skąd: Gierałtowiec


Wysłany: Sob Maj 22, 2010 21:35   

chcę ją do zanęnty ...
a co dodajesz? można płatki owsiane i kukurydze??
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
maciek 


Pomógł: 12 razy
Wiek: 41
Posty: 72
Skąd: Pomorze


Wysłany: Sob Maj 22, 2010 22:48   

Zamiast ślęczeć nad garnkami pilnując żeby woda nie wykipiała lepiej zaparz pszenicę w termosie - wieczorem wrzucasz połowę objętości, zalewasz wrzątkiem trochę poniżej korka i rano masz przynętę gotową. Możesz doprawić jeszcze ząbkiem czosnku.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

» Wędkarstwo, strona główna » Przynęty i zanęty » Przynęty naturalne » Gotowanie pszenicy

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl Forum - GrzegorzM ©

Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.

strzalkaMapa Forum