Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Ulubiona metoda: Spinning
Okręg PZW: Siedlecki
Pomógł: 19 razy Wiek: 35 Posty: 764 Otrzymał 282 piw(a) Skąd: Mokobody
Wysłany: Wto Gru 17, 2013 19:20
Wiem, wiem co to jest nutria, ja akurat z niej kiełbasy nie jadłem, ale znajomi sobie chwalili nawet dopóki im nie powiedziano co jedli Później bywało różnie. Co do tej z bobra, to akurat robił dobry masarz, choć nie wykluczam, że pewnie to był jego pierwszy wyrób z takiego mięsa i za 10 razem wyszłaby mu lepsza.
Ostatnio zmieniony przez kp44 Wto Gru 17, 2013 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Posty: 575 Otrzymał 60 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 09:37
szpadel, nie rób koledze wody z mózgu. Bobrze ogony nie są pokryte łuską i nie chodziło o ogony, a o całe bobry. To, co napisałem to najprawdziwsza z prawdziwych prawd.
Maniek, kiełbasa z nutrii czy w ogóle mięsko nutrii to rarytas. Znacznie smaczniejsze niż np. z królika (którego tez bardzo lubię). A najlepsze jest jako dodatek do kiełbas np. wieprzowych czy baranich. Paluszki lizać!
_________________ CATCH & EAT www.cb-mania.pl - prawdopodobnie najlepsze forum o CB radiu
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Posty: 423 Otrzymał 64 piw(a) Skąd: Karpacz
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 11:30
Rany wy tutaj piszecie o kielbaskach z nutri a ją nie dalej jak wczoraj szamałem aligatora i był świetny trochę mięso podojeżdżało rybą ale i tak smakowal rewelacja pan w kuchni wiedział co robi
A co do strzelania do kormoranow w Merkellandzie to pierwej idą badania ,jakie szkody czynią te ptaszyska a dopiero później następuje odstrzał tyle mi wiadomo
_________________ ...prosiłem o wszystko bym mógł cieszyć się życiem ,a dostałem życie bym mógł cieszyć się wszystkim ale ryb nadal nie umiem łowić
Pomógł: 15 razy Wiek: 39 Posty: 314 Otrzymał 118 piw(a) Skąd: wschód
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 12:25
6nt, mnie uczono i we wszystkich znanych mi źródłach podane jest, że bobrzy ogon pokryty jest łuska zrogowaciałą. Jeśli się mylę to napisz czym jest pokryty I ze względu na to bobrze ogony jedzono na wigilię- przynajmniej tak kroniki podają
Pomógł: 11 razy Wiek: 37 Posty: 228 Otrzymał 41 piw(a) Skąd: WKZ
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 13:43
Jedzmy bezpańskie psy, koty, wiewiórki, wszelkie ptactwo nie wspominając o chomikach, świnkach morskich itd. itp., a niedługo dojdzie do tego, że padnie hasło - zjedzmy swoich najbliższych, teściów itd.itp.
Mam nadzieję, że kiedyś się natura tak zemści, że zostanie po nas tylko smród. Bez wyjątku.
Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Posty: 575 Otrzymał 60 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 14:44
szpadel, sorki, fakt, omyliłem się i przyznaję się bez bicia. Zapamiętałem, że pokryty jest zrogowaciałą skórą z włosami, a jednak jest to rzeczywiście zrogowaciała łuska.
Ogony bobrowe, oczywiście, jedzono też. Ale za rybę był uważany cały bóbr i całego spożywano z ochotą.
_________________ CATCH & EAT www.cb-mania.pl - prawdopodobnie najlepsze forum o CB radiu
Ulubiona metoda: Spławik i feeder
Pomógł: 37 razy Posty: 1424 Otrzymał 185 piw(a) Skąd: Złocieniec / Szczecin
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 14:45
kugler napisał/a:
Mam nadzieję, że kiedyś się natura tak zemści, że zostanie po nas tylko smród. Bez wyjątku.
Nie jestem zwolennikiem w.w. potraw (klasycznie świnka [bardziej inteligentne zwierze od psa!], kurczak, krówka), ale dawno temu człowiek żarł jeszcze więcej rzeczy, wystarczyło, że się ruszało i było ok To teraz ą, ę się zrobiliśmy i nie dość, że jemy mniej to jeszcze ile przyrządzania i kombinowania! Do tego jeszcze wegetarianie, weganie itd., więc nie przesadzajmy Niech każdy tam sobie przyrządza co chce
Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Posty: 575 Otrzymał 60 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 15:26
Poza tym co dla nas pyszne, dla innych nie do przełknięcia i na odwrót. Spróbuj na przykład muzułmanina namówić na schabowego... A na przykład na Trynidadzie w zeszłym roku wsuwałem termity o smaku i zapchu marchwi. W życiu zjadłem też kiedyś (nieświadomie, ale i nieobrzydliwie) pyszny gulasz z psa, a owoców morza to już nawet nie liczę, bo uwielbiam przeróżne stwory wodne w oliwie z czosnkiem, mniam. Dziczyzna - i owszem, w towarzystwie mocno wystrawnego winka smakuje przednio (im więcej winka, tym pyszniej ). Mam więc zdanie zupełnie inne niż kugler, w kwestii spożywczej. uważam, że każde nowe doświadczenie nas wzbogaca i o ile oczywiście mam granice tolerancji, o tyle staram się w każdym miejscu na świecie jeść to, co w danym miejscu jest potrawą lokalną. Lubię poznawać smaki i zapachy nowe, tak jak lubię poznawać nowe obszary muzyki, której słucham non stop niemal. Jedno i drugie zaspokaja potrzeby ducha, na równi z potrzebami ciała.
_________________ CATCH & EAT www.cb-mania.pl - prawdopodobnie najlepsze forum o CB radiu
Pomógł: 21 razy Wiek: 50 Posty: 935 Otrzymał 300 piw(a) Skąd: Sobiborski Park Krajobrazowy
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 20:58
kp44 napisał/a:
, ptak ten jest objęty w Polsce częściową ochroną gatunkową, a nawet jeśli gdzieś jest możliwość jego pozyskania to zwierzyna w stanie wolnym stanowi własność Skarbu Państwa,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.