Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Ulubiona metoda: spinning
Okręg PZW: Nowy Sącz
Pomógł: 70 razy Wiek: 31 Posty: 1209 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 18:27
Karaś na grilla:
Rybę patroszysz, płuczesz. Solisz, pieprzysz. Do rozciętego brzucha wkładasz mały kawałek czerwonej papryki i kilka pół krążków cebuli. Smarujesz przyprawą do ryb. Przygotowujesz kawałek folii aluminiowej żaroodpornej, smarujesz ją olejem, zawijasz rybkę i pieczesz z każdej strony na grillu. Folia musi się dobrze zarumienić, i gdy się dopiero zarumieni, można rybę odwrócić.
Potem dokładasz drzewa/węgla drzewnego i pieczesz na dużym ogniu karasia z każdej strony przez kilka minut, aż folia się osmali. To po to, żeby skórka się ładnie przypiekła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.