Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Nie powiedziałbym że to dla mnie przysmak, ale jadłem Surströmming tj. kiszonego śledzia. Przywiózł mi go szwagier, szwed... Puszka troche spuchnieta, po otwarciu dostałem zalewą po twarzy. W środku ok 10 niewielkich śledzi, bez głów za to z wnętrznościami, zapach? No cóż nic gorszego wcześniej nie czułem, zgniła ryba to mało powiedziane, a jaki smak? mniej wiecej taki sam jak zapach... Do jedzenia to sie nie nadaje, ale spróbować jak najbardziej warto
Majkel
Ulubiona metoda: spławik i feeder
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Posty: 181 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Goleniów
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 19:18
Heheh, ci Skandynawowie to chyba lubią takie świństwa bo w Norwegii jest pewna potrawa. To zgniłe mięso rekina. Trzyma się je w ziemi zawinięte w materiał przez kilka miesięcy.
Ostatnio zmieniony przez Majkel Sob Lis 13, 2010 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona metoda: Spinning
Okręg PZW: Siedlecki
Pomógł: 19 razy Wiek: 36 Posty: 715 Otrzymał 252 piw(a) Skąd: Mokobody
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 19:37
I ja miałem okazję próbować tych smakołyków z drugiej strony Bałtyku. Całe szczęście, że byłem wcześniej odpowiednio zaprawiony i było mi wszystko jedno co jem. Gdy spróbowałem tego na trzeźwo czułem, że ktoś mi wlewa za dużo paliwa do baku Próbowałem też szwedzkich cukierków, były równie wyśmienite jak w/w śledź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.