Forum wędkarskie- wędkarstwo Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Użytkownicy Mapa użytkowników Filmy Wędkarskie Dzienniki wędkarskie Targowisko Wyszukiwarka Album zdjęć  Kontakt 

Lazania

Bączek 
Moderator



Ulubiona metoda: Feeder
Okręg PZW: Zamość
Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Posty: 359
Otrzymał 190 piw(a)
Skąd: Michalów


Wysłany: Wto Paź 13, 2009 17:49   Lazania

Nasz kolega shrek przed chwilą w shoutBoxie przypomniał mi o czymś bardzo smakowitym dla mnie, może mało wędkarski przepis, ale bardzo proszę o przepisy na domową lazanię. Totalnie nie wiem jak się za to zabrać. Za każdy przepis , radę sto krotne dzięki.
_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
kociniak 
Wędkarstwo to spokój duszy i ciała


Pomógł: 13 razy
Wiek: 41
Posty: 583
Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Piastów


Wysłany: Wto Paź 13, 2009 19:39   

A więc Bączku przepis mojej żony brzmi w owym składzie i ładzie:

Kupujesz w sklepie makaron płatowy do lasagne. Makaron gotujesz - UWAGA aby płaty sie nie posklejały.


Sos: 2 cebule, mięso mielone, pomidory z puszki bądź świeże, najlepsze z Biedronki całe w puszce.

Cebule zeszklić na maśle, dodać 2 łyżeczki mąki, i klika łyżek koncentratu pomidorowego (zależy od porcji i od tego czy użyjesz pomidorów) zalać wodą i doprawić świeżymi ziołami, a jak nie to z Kamisa. Czasami dla smaku dajemy z żoną pół kostki rosołowej - winiary najlepsze. Sos dzielimy na dwie części ale nie równę:

1/3 przelać do oddzielnego garczka.
2/3 zostawić.

Do 1/3 sosu dodać roztwór pół szklanki mleka połączonego z łyżeczką startej gałki muszkatałowej. Całość zagotować.

Na spód sos beszalemowy czyli z gałką ok. 3mm warstwa, później płat, mięso i tak na zmianę, można dodać do kitu mięsnego ogórka kiszonego paprykę co kto lubi. Na najwyższą warstwę ser żółty ale można też w środek po plastrze przed makaronem.

Ja zawsze taką miskturę jem i żyję więc jest dobre i zjadliwe :okok:
_________________
Granat, dryga, worek na ryby i agregat .
Każda ryba jest do zjedzenia.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

» Wędkarstwo, strona główna » Działy pozostałe » Wędkarskie Kulinaria » Lazania

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl Forum - GrzegorzM ©

Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.

strzalkaMapa Forum