Forum wędkarskie- wędkarstwo Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Użytkownicy Mapa użytkowników Filmy Wędkarskie Dzienniki wędkarskie Targowisko Wyszukiwarka Album zdjęć  Kontakt 

Lin zapiekany w sosie beszamelowym

jarogi 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 53
Posty: 289
Skąd: Sosnowiec


Wysłany: Wto Maj 08, 2007 17:51   Lin zapiekany w sosie beszamelowym

Tusze ułożyć na rozgrzanym tłuszczu w ognioodpornym półmisku, skropić z wierzchu tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec. Przyrządzić sos: stopić kostkę masła dodać mąkę,zasmażyć, lekko rozprowadzić mlekiem osolić i zagotować. Dodać do smaku sok cytrynowy lub kwasek. Następnie połączyć z ok setką śmietany, mocno podgrzać i wymieszać z dwoma żółtkami. Pieczoną rybę oblać sosem i posypać z wierzchu tartym serem. Zapiekać w piekarniku 10-15 min

Wychodzi tak że język za tym ucieka :P
_________________
najlepsze ryby to te które zostają w wodzie! "catch and release" - złów i wypuść!!!!!!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Wyświetl posty z ostatnich:   

» Wędkarstwo, strona główna » Działy pozostałe » Wędkarskie Kulinaria » Lin zapiekany w sosie beszamelowym

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl Forum - GrzegorzM ©

Administracja nie odpowiada za materiały publikowane przez użytkowników. Użytkownik rejestrujac się na forum w pełni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgłaszać do ich autorów.

Ku pamięci Ś.P. Jarogiego

strzalkaMapa Forum