Forum wędkarskie- wędkarstwo Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Użytkownicy Mapa użytkowników Filmy Wędkarskie Dzienniki wędkarskie Targowisko Wyszukiwarka Album zdjęć  Kontakt 

Ryba z grilla

Arabella 

Wiek: 43
Posty: 8
Skąd: Warszawa


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 08:16   Ryba z grilla

Cześć chciałam się Was spytać czy trochę grillujecie :skromny: . Często mieszam te czynności. Najpierw łowienie, a pózniej grillowanie :) . Bardzo lubię rybke z grilla, a Wy? :>
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
wirus 
Przemo

Ulubiona metoda: Spławik,Grunt
Pomógł: 4 razy
Posty: 83
Otrzymał 16 piw(a)
Skąd: Kuj-Pom


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 08:29   

W jaki sposób ją grillujesz ? bezpośrednio na ruszcie czy zawijasz w jakieś złotka a przyprawy? napisz coś więcej ja kiedyś za dzieciaka piekłem ryby- karasie-na ognisku były bardzo pyszne.
_________________
Przemek
Postaw piwo autorowi tego posta
 
kris900 
kris


Pomógł: 9 razy
Wiek: 34
Posty: 245
Otrzymał 5 piw(a)
Skąd: poznań


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 08:46   

Witam ja także często griluje rybki, zawsze zawijam (w te sreberka) folie aluminiową skrapiam cytrynką i na ruszt pychota, tak robie nad wodą, jak robię grila na działce i mam rybki to dzień wcześniej przyprawiam przyprawą do ryb i majranką potem skropione cytrynką, folia i na ruszt.Do pstrąga można włożyć troszkę masełka.
_________________

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Arabella 

Wiek: 43
Posty: 8
Skąd: Warszawa


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 08:55   

wirus napisał/a:
W jaki sposób ją grillujesz ? bezpośrednio na ruszcie czy zawijasz w jakieś złotka a przyprawy? napisz coś więcej ja kiedyś za dzieciaka piekłem ryby- karasie-na ognisku były bardzo pyszne.
przeważnie w folii bo boję się, że się rozlecą. Lubie karasie, nie ma to jak złowione i swieze. Te ze sklepu mrożone nie sa takie pyszne. Z ogniska nie jadłam, smaczne?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Maniek 
Zakochany w Bugu


Pomógł: 21 razy
Wiek: 45
Posty: 935
Otrzymał 299 piw(a)
Skąd: Sobiborski Park Krajobrazowy


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 09:15   

Zdecydowanie w folii, ja dodaje jeszcze cebulke i jakąś gotową przyprawę- najlepiej chyba do ryb. No i polecam przede wszystkim linka.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Bączek 
Moderator



Ulubiona metoda: Feeder
Okręg PZW: Zamość
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Posty: 370
Otrzymał 197 piw(a)
Skąd: Michalów


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 09:24   

Dla mnie najlepszą rybką z grilla jest karasek luzik tak jak mówicie w folii dobrze przyprawiony najczęściej z kumplami na szybko robimy to wegetą szybka przyprawa a wychodzi bajka, jak już siadamy bardziej elegancko jest czas na pokrojenie cebulki albo nawet zaopatrzenie się w przyprawy do ryb :D
_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 
waldi78 

Wiek: 39
Posty: 14
Skąd: Bydgoszcz


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 09:47   

Zazdroszczę wam Koledzy, grill, rybka-a ja po prostu nie znoszę smaku ryby. Wiem jaka jest zdrowa i chciałbym się przełamać, ale jakoś nie mogę. No i jeszcze te ości. Mam nadzieje, że z czasem zmieni mi się smak i będę mógł czasem zjeść to co sam złowię.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
kp44 
Administrator
i zwykły pijak :)



Ulubiona metoda: Spinning
Okręg PZW: Siedlecki
Pomógł: 19 razy
Wiek: 30
Posty: 763
Otrzymał 282 piw(a)
Skąd: Mokobody


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 10:30   

Ja uwielbiam szczupaka z grilla, ale karaski też są super. Widzę, że co wędkarz to przepis. Ja oczyszczoną rybę moczę przez 2 godziny w wodzie z kilkoma plasterkami cytryny, potem doprawiam solą i pieprzem bądź wegetą, do środka cebulka, nieco czosnku i łyżeczka masła, posypuje majerankiem, zawijam w sreberko i długo piekę na najmniejszym możliwym ogniu.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Arabella 

Wiek: 43
Posty: 8
Skąd: Warszawa


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 11:02   

Ja kocham ryby! :radocha: , nie tylko jeść ale również łowić. To taki relaks. Każdą rybę na grillu lubię, po prostu pychotka!. Karaski faktycznie są nieco ościste, ale w smaku pycha!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
szpadel 


Pomógł: 15 razy
Wiek: 33
Posty: 314
Otrzymał 118 piw(a)
Skąd: wschód


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 11:02   

Uważam, że najlepsza rybka to taka, która od razu po złowieniu przyrządzimy :lol:
Najbardziej lubię linka. Po złowieniu rybki(ok 1kg lin na dwie osoby wystarczy) od razu ją sprawiam(zostawiam głowę) i myję w wodzie w której ja złowiłem. Biorę łyżeczkę musztardy, opakowanie przyprawy do ryb i trochę oleju i po wymieszaniu tego nacieram tym rybkę. Pózniej obkładam rybę dużą ilością cebulki i zawijam w foli aluminiowej i wrzucam na grilla na ok 30 min. Pychota :rotfl:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Wyświetl posty z ostatnich:   

» Wędkarstwo, strona główna » Działy pozostałe » Wędkarskie Kulinaria » Ryba z grilla

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl Forum - GrzegorzM ©

Administracja nie odpowiada za materiały publikowane przez użytkowników. Użytkownik rejestrujac się na forum w pełni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgłaszać do ich autorów.

Ku pamięci Ś.P. Jarogiego

strzalkaMapa Forum