Forum wędkarskie- wędkarstwo Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Użytkownicy Mapa użytkowników Filmy Wędkarskie Dzienniki wędkarskie Targowisko Wyszukiwarka Album zdjęć  Kontakt 

Ryba z grilla

Arabella 

Wiek: 43
Posty: 8
Skąd: Warszawa


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 11:04   

Ojej! ale bym zjadła. Dobrze, Ze wiosna idzie. Brakowało mi tego grilla. Za mięsem nie przepadam, ale rybka to pychota. Łowicie w zimę?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Gie 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Posty: 133
Otrzymał 2 piw(a)
Skąd: Zielona Góra


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 14:58   

Mój faworyt to okoń z grilla :)

A co do samego grillowania to zazwyczaj w sreberku z przyprawami. LŚNIĄCĄ stroną do wewnątrz ( mniej sie przypala oraz lepiej zatrzymuje ciepło). Ze względu na sposób produkcji takiej foli, ta lśniąca strona lepiej się nadaje :)

kp44 Podoba mi się pomysł z 2godzinnym moczeniem ryby w wodzie z cytryną.
_________________
...Nie wdawaj sie w klótnię z debilem, wstępnie sprowadzi Cię do swego poziomu, a końcowo pokona doświadczeniem...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Arabella 

Wiek: 43
Posty: 8
Skąd: Warszawa


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 16:02   

Gie napisał/a:
Mój faworyt to okoń z grilla :)

A co do samego grillowania to zazwyczaj w sreberku z przyprawami. LŚNIĄCĄ stroną do wewnątrz ( mniej sie przypala oraz lepiej zatrzymuje ciepło). Ze względu na sposób produkcji takiej foli, ta lśniąca strona lepiej się nadaje :)

kp44 Podoba mi się pomysł z 2godzinnym moczeniem ryby w wodzie z cytryną.
tego nie wiedziałam, że jest różnica. Co do moczenia ryby w wodzie z cytryną jestem jak najbardziej za :) . Jaką najwiekszą rybę złowiliście?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
szymon-wędkarz 
szymon-wędkarz


Pomógł: 1 raz
Wiek: 20
Posty: 33
Skąd: Jaworzno


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 16:21   

Dla mnie są najlepsze okonie ;P Ja jak jestem na rybach to czasami sobie zrobię ;) po prostu patroszę , jakaś przyprawa i na ogień ;D Pycha ;)
_________________
Szymon-wędkarz
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Arabella 

Wiek: 43
Posty: 8
Skąd: Warszawa


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 21:31   

szymon-wędkarz napisał/a:
Dla mnie są najlepsze okonie ;P Ja jak jestem na rybach to czasami sobie zrobię ;) po prostu patroszę , jakaś przyprawa i na ogień ;D Pycha ;)
chyba nie miałam przyjemności skosztować :( . Chętnie bym skosztowala :lol:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
szymon-wędkarz 
szymon-wędkarz


Pomógł: 1 raz
Wiek: 20
Posty: 33
Skąd: Jaworzno


Wysłany: Wto Mar 20, 2012 21:44   

Arabella , najlepsze są okonie takie po 20 cm , mięso dosłownie rozpływa się w ustach :)
_________________
Szymon-wędkarz
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Gie 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Posty: 133
Otrzymał 2 piw(a)
Skąd: Zielona Góra


Wysłany: Śro Mar 21, 2012 07:59   

Szymon , okonia obdzierasz ze skóry ?? Czy próbujesz go jakoś skrobać ? Czy też zostawiasz go na zewnątrz takiego jaki jest i tylko po ugrilowaniu środek wyjadasz ??:)

Co do wielkości to i jak się trafi duży garbacz to i tak jest smaczny.
Osobiscie nie smakują mi szczupaki, jakoś tak dziwnie, lubię je łowić ale zawsze wracają do wody:)
_________________
...Nie wdawaj sie w klótnię z debilem, wstępnie sprowadzi Cię do swego poziomu, a końcowo pokona doświadczeniem...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
szymon-wędkarz 
szymon-wędkarz


Pomógł: 1 raz
Wiek: 20
Posty: 33
Skąd: Jaworzno


Wysłany: Śro Mar 21, 2012 08:12   

Gie, ja patroszę tylko łuski i wnętrzności wyciągam - Grilluje ze skórą ;)
_________________
Szymon-wędkarz
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Gie 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Posty: 133
Otrzymał 2 piw(a)
Skąd: Zielona Góra


Wysłany: Śro Mar 21, 2012 09:46   

Szymon, kolega jakieś dwa lata temu pokazywał mi jak można obedrzeć okonia. Dobrze zaczepić nóż i sama skórka schodzi z łuskami i tym podobnym. Jak narazie słabo mi to wychodzi, ale troche poganiam w tym roku okonie to poprawie technike.

W tym roku zamierzam poeksperymentować :Ryba+warzywa+masło+przyprawy =>do folii=>na grill.
_________________
...Nie wdawaj sie w klótnię z debilem, wstępnie sprowadzi Cię do swego poziomu, a końcowo pokona doświadczeniem...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
szymon-wędkarz 
szymon-wędkarz


Pomógł: 1 raz
Wiek: 20
Posty: 33
Skąd: Jaworzno


Wysłany: Śro Mar 21, 2012 14:15   

hmm.. :mysli: Całkiem fajny sposób , tyle że jeżeli zostawisz ze skórą cały aromat zostanie w środku rybki ;) :okok:
_________________
Szymon-wędkarz
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Wyświetl posty z ostatnich:   

» Wędkarstwo, strona główna » Działy pozostałe » Wędkarskie Kulinaria » Ryba z grilla

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl Forum - GrzegorzM ©

Administracja nie odpowiada za materiały publikowane przez użytkowników. Użytkownik rejestrujac się na forum w pełni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgłaszać do ich autorów.

Ku pamięci Ś.P. Jarogiego

strzalkaMapa Forum