Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
SKŁADNIKI
* 1 kg węgorza,
* 1 liść laurowy,
* 5 ziaren pieprzu i ziela angielskiego,
* 2 cebule,
* 1 jajko,
* 80 g tartej bu3ki,
* 40 g mąki,
* sól,
* pieprz,
* masło lub olej do smażenia,
PRZYGOTOWANIE
Węgorza sprawić, dokładnie umyć, zdjąć skórę i odciąć głowę. Pokroić na kawałki długości 6-8 cm. Posolić i odstawić na 15 minut. Z cebuli i przypraw ugotować wywar. Przecedzić, włożyć kawałki węgorza i obgotować. Po 15 minutach wyjąć. Następnie posolić, oprószyć mąką, maczać w jajku roztrzepanym z 1 łyżką wody i obsypać bułką tartą. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z każdej strony i dosmażyć na małym ogniu lub wstawia na kilka minut do piekarnika. Podawać z kartoflami. Palce lizać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.