Forum wędkarskie- wędkarstwo Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Użytkownicy Mapa użytkowników Filmy Wędkarskie Dzienniki wędkarskie Targowisko Wyszukiwarka Album zdjęć  Kontakt 

Zupa rybna Hektoresa

Maniek 
Zakochany w Bugu


Pomógł: 21 razy
Wiek: 44
Posty: 935
Otrzymał 299 piw(a)
Skąd: Sobiborski Park Krajobrazowy


Wysłany: Czw Gru 29, 2011 15:06   

nukualofa napisał/a:
mówisz? To w supermarketach leżą czasem po roku i ludzie kupują.

Ludzie różne rzeczy kupują - i często też jedzą, ja ze swego doświadczenia- i wywaleniu kilku kilogramów ryb- swoje wiem!!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
wodnik 


Pomógł: 72 razy
Wiek: 51
Posty: 2509
Otrzymał 2 piw(a)
Skąd: Besko


Wysłany: Czw Gru 29, 2011 17:54   

nukualofa napisał/a:
To w supermarketach leżą czasem po roku i ludzie kupują

Kupują bo się nie znają na smaku ryb i nie odróżniają smaku ryby świeżej od starej, choć zamrożonej.

Przypadek sprzed kilku lat - złowiłem dwa pstrągi potokowe ok. 32 cm. obydwa.
Jeden od razu na patelnię a drugi do zamrażarki.
Pierwszy był pyszny, zresztą jak to pstrąg, drugi po kilku miesiącach w zamrażarce nie nadawał się do jedzenia jako pstrąg. Oczywiście zjadliwy był ale czułem jakbym jadł śmierdzącego mułem karpia a nie potokowca.

Inny przykład to okoń - w zasadzie uchodzi za rybę bardzo smaczną i tak jest - póki jest świeży.
Po kilku miesiącach w zamrażarce do jedzenia nadaje się tylko grzbiet i część ogonowa.
Mięso, które okrywa część brzuszną czyli wnętrzności nadaje się do wyrzucenia.
_________________
Pozdrawiam.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
nukualofa 
Bo ryba jest po to, by nacieszyć nią oko :)


Pomógł: 1 raz
Wiek: 22
Posty: 98
Otrzymał 16 piw(a)
Skąd: Torki/ Przemyśl


Wysłany: Czw Gru 29, 2011 19:07   

A jakieś inne propozycje ryb z których można tą zupę zrobić?
Bo jazgarzy u nas na żwirowni mało jest :P
_________________
Dziennik Wędkarski - Nukualofa
http://www.orybach.pl/top...5949.htm#167064
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
wodnik 


Pomógł: 72 razy
Wiek: 51
Posty: 2509
Otrzymał 2 piw(a)
Skąd: Besko


Wysłany: Czw Gru 29, 2011 19:10   

Zupę możesz zrobić z każdej ryby bez wyjątku.
_________________
Pozdrawiam.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

» Wędkarstwo, strona główna » Działy pozostałe » Wędkarskie Kulinaria » Zupa rybna Hektoresa

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl Forum - GrzegorzM ©

Administracja nie odpowiada za materiały publikowane przez użytkowników. Użytkownik rejestrujac się na forum w pełni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgłaszać do ich autorów.

Ku pamięci Ś.P. Jarogiego

strzalkaMapa Forum